Dobrodošli - Udruga Korak

Ženska grupa Karlovac "KORAK" je nevladina, neprofitna, nepolitička organizacija koja djeluje na području Karlovca i Karlovačke županije u svrhu zaštite i promocije ženskih prava i prava djece sa naglaskom na žrtve obiteljskog nasilja.

Mi pružamo pomoć svim ženama i djeci žrtvama nasilja bez obzira na njihovu rasnu, nacionalnu ili vjersku pripadnost.  


 

Aktualno

24.09.2014

ANKETA

U sklopu projekta “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a koji se bavi problematikom povećanja zapošljivosti žena poljoprivrednica s ruralnih područja Karlovčke županije provodimo i brendiranje proizvoda s područja karlovačke županije.
Novi brend će predstavljati poljoprivredne proizvode proizvođača Karlovačke županije. Želja nam je da što veći broj proizvođača pronađe interes u prodaji svojih proizvoda pod tim brandom.
Cilj ove ankete je prikupiti mišljenje potrošača i proizvođača o prijedlozima za naziv branda i slogan koji će najbolje objediniti i predstavljati geografsko područje Karlovačke županije kao i domaće proizvođače Karlovačke županije.
Vašim odgovorima i vi doprinosite izradi novog branda u našoj županiji!

https://docs.google.com/forms/d/1XMtJINTwKUziGkD4MTKt0gnfjqM53X-bdDqBtm02DEs/viewform
...opširnije

05.06.2014

Poziv na učešće u novom krugu rada s korisnicama


...opširnije

06.04.2014

Počela stručna edukacija u sklopu projekta “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada“

U Prirodoslovnoj školi u Karlovcu započela je stručna edukacija u sklopu projekta “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada.“

Naše drage korisnice projekta, pedeset vrijednih i marljivih žena sa područja Slunja, Vojnića, Karlovca, Ozlja i Duge Rese upravo su ovih dana započele s edukacijama iz voćarstva i sirarstva u sklopu projekta “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada“. Pred nama su tri mjeseca učenja o vještinama orezivanja, kalemljenja voćki, te metodama izrade raznih vrsta sireva. Ima se puno za naučiti; neke su ponovno sjele u školsku kupu nakon dugo vremena, neke su možda potisnute pod brigama preživljavanja u našoj ekonomiji, ali nećemo se obeshrabriti. Kao što mi u “Koraku“ volimo reći, u životu trebamo tražiti prilike, bez obzira na okolnosti. Osim što će im edukacija pružiti formalnu potvrdu o završenom obrazovanju, još više se uzdamo da će ih naučeno znanje potaknuti u smjeru udruživanja, samozapošljavanja i oživljavanja poljoprivrede na području naše županije. Tu smo i mi da im pomognemo, s našim partnerima Gradom Karlovcem, Područnim uredom Karlovac HZZ –a, Prirodoslovnom školom Karlovac, te udrugama CCI, Lag Vallis Colapis i EKOP.
Izvještavat ćemo vas i dalje!

03.02.2014

Poziv na sudjelovanje u projektu "Vjestine za zaposljavanje u turizmu i ugostiteljstvu"

"Vještine za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu" je projekt British Councila koji financira Europska unija, a provodi se u partnerstvu s Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela, Bluesun Hotelima i Ženskom grupom Karlovac "Korak". 
Cilj projekta je potaknuti pozitivne društvene promjene u hrvatskom društvu i društvenu inkluziju dugotrajno nezaposlenih žena. Želi se doprinijeti tome cilju tako što će se povećati zapošljivost četrdeset sudionica projekta iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije i promovirati društveno odgovorno poslovanje i društveno poduzetništvo među poslodavcima u turizmu i ugostiteljstvu. Sudionice u projektu pohađat će tečaj engleskog za turizam i ugostiteljstvo te edukaciju o brizi o gostu i obuku za pomoćna zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu (sobarice, čistačice, pomoćne kuharice i konobarice) kao i trening za osnaživanje i umrežavanje. Kao rezultat našeg projekta sudionice će biti osnažene i motivirane kako za traženje zaposlenja tako i za aktivniju ulogu u svim zajednicama, a kroz obrazovanje i osposobljavanje će poboljšati radne vještine te steći radno iskustvo na stručnoj praksi  u partnerskim hotelima. 
 Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i regionalnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Karlovca, Siska i Kutine. 

Želite saznati više i uključiti se u projekt?
Pratite obavijesti na našim mrežnim stranicama http://www.britishcouncil.hr/hr/skills-for-employability-in-tourism-and-hospitality ili pišite na durdicavaladzija@britishcouncil.hr

28.01.2014

Projekt Prirodoslovne škole Karlovac „Aqua – Agro“

Prirodoslovna škola Karlovac provodi projekt „Agua – Agro“ financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u trajanju od 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 176.643,95 eura, od čega je iz fonda osigurano 146.773,46 eura.

Projekt će ojačati kapacitete institucija za obrazovanje odraslih stvaranjem novog programa učenja te kroz razvoj znanja i iskustava svih sudionika u projektu ostvariti umrežavanje intelektualnog kapitala. Prirodoslovna škola Karlovac i Gospodarska škola Čakovec će izgraditi svoje kapacitete za obrazovanje odraslih i postati specijalizirani za slatkovodno ribarstvo. Osim uzgoja, razvoj aqua-kulture pridonosi potencijalnoj mogućnosti smanjenja potreba za uvoz proizvoda iz industrije ribarstva, a to može značiti veći broj radnih mjesta, poboljšanje trenutnog stanja sportskog i gospodarskog ribolova.

Više informacija o samome projektu možete pronaći na:

http://aquaagro.eu/


16.01.2014

Poziv na sudjelovanje u projektu

ŽGK "Korak" je krenula s provedbom novog projekta financiranog iz sredstava EU iz Europskog socijalnog fonda kojim se želi poboljšati položaj žena u lokalnoj zajednici. Ako ste nezaposlena, bavite se ili se želite baviti poljoprivredom, u potrazi ste za zaposlenjem ili razmišljate o samozapošljavanju -  uključite se u naš projekt. Nudimo vam trening za traženje posla i meke vještine, stručnu edukaciju o poljoprivrednoj proizvodnji (voćarstvo i sirarstvo/mljekarstvo) i računovodstvo za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trening za poduzetništvo, mentorstvo u proizvodnji, brendiranje proizvoda, razvoj marketinške strategije, organizaciju prodaje i tehničku podršku. ...opširnije

06.12.2013

Facebook stranica ŽGK "Korak"

Želimo Vas obavijestiti da nas od sada možete pratiti na najpoznatijoj društvenoj stranici FACEBOOK, pod nazivom Ženska grupa Karlovac Korak - Odjel za provođenje EU projekata. Na stranici možete naći sve informacije i novosti o projektima koji su u provedbi.

20.11.2013

Poziv na sudjelovanje u projektu

ŽGK Korak je krenula s provedbom novog projekta uz pomoć sredstava EU iz Europskog socijalnog fonda, kako bi poboljšala položaj žena u lokalnoj zajednici. Ako ste nezaposlena i pripadnica nacionalne manjine u potrazi ste za zaposlenjem ili razmišljate o samozapošljavanju, orijentirani ste na poljoprivredu, zakoračite s nama u projekt koji vam nudi nove vještine za jednake mogućnosti. Informirajte se o svojim pravima, te educirajte kako uspješno tražiti posao ili kako pokrenuti vlastiti, kako plasirati proizvode na tržište, te u konačnici završite programe osposobljavanja za poljoprivredna zanimanja. 

...opširnije

15.11.2013

Novi natječaj u okviru Projekta "Preuzmite kontrolu a mi ćemo skrb"

Ženska grupa Karlovac Korak i Dječji vrtić Karlovac su raspisali natječaj za radno mjesto Odgojitelja/ce u DV Karlovac, a za potrebe našeg projekta. Više o tome na linku
http://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx
...opširnije

17.10.2013

Natječaj za posao trener/ica za zapošljavanje

Ženska grupa Karlovac "Korak" je raspisala natječaj za posao unutar svog novog projekta "Nove vještine za jednake mogućnosti". Radno mjesto je Trener/ica za zapošljavanje, a ako ste zainteresirani javite se. Sve detalje možete naći na linku http://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx

Pogledaj sve novosti

Donatori

 

Anketa

Kako Vam se sviđa naša nova stranica?


Tak - tak
Može i bolje
Nije loše
OK
Vrlo lijepo

 
Ženska grupa Karlovac "KORAK"  -  Vladka Mačeka 6/II, 47000 Karlovac  -  Tel: ++ 385 47 600 392  -  Fax: ++385 47 616 120  -  E-mail: zeka@ka.t-com.hr
Sva prava pridržana © Udruga Korak 2014.