Zakoračimo u život bez nasilja – unapređenje usluge psihološkog savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja

Datum objave: 05. 5. 2020.

Ženska grupa Karlovac „KORAK“ je započela sa provedbom aktivnosti novog projekta Zakoračimo u život bez nasilja – unapređenje usluge psihološkog savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja, koji se financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1., a njegova provedba započela je 22.travnja 2020. i traje do 22.travnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.477.085,50 kn i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije. Projekt se provodi u partnerstvu sa Udrugom ZvoniMir iz Knina i Udrugom žena NIT iz Korenice, te se provodi na području Karlovačke, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti žena i djece žrtava obiteljskog nasilja na području Karlovačke, Šibensko–kninske i Ličko–senjske županije. Prvim specifičnim ciljem žene i djeca žrtve obiteljskog nasilja steći će nova znanja i socijalne vještine, kroz psihološku procjenu, savjetovanje i psihosocijalnu podršku, potrebne za veću socijalnu uključenost. Drugim specifičnim ciljem ojačati će se kapaciteti stručnjaka za pružanje učinkovitih i uključivih usluga za povećanje socijalne uključenosti žena i djece-žrtava obiteljskog nasilja. Ciljnu skupinu projekta čini 38 žena i 12 djece žrtava obiteljskog nasilja koji će biti korisnici usluga Savjetovališta.

Usluge koje pružamo kroz projekt usmjerene su na poboljšanje psihosocijalnog stanja pripadnika ciljne skupine i smanjivanje posljedica proživljenog nasilja. S djecom koja su proživjela nasilje, direktno ili indirektno, radit će se prevencija kako ih iskustvo nasilja u obitelji ne bi u budućnosti  odredilo da postanu žrtve ili nasilnici.

Kroz ovaj projekt naše usluge dižemo na višu razinu, a rad udruga dodatno profesionaliziramo, tim više što će naše usluge psihološke procjene i savjetovanja moći koristiti i institucije čiji korisnici za njima budu imali potrebu.