24 korisnika upisana u programe stručnog osposobljavanja u sklopu projekta Nova znanja za jednake mogućnosti

Datum objave: 29. 11. 2019.

Započela su nova osposobljavanja u sklopu projekta Nova znanja za jednake mogućnosti te su  13.11.2019.g. program stručnog osposobljavanja za vizažisticu upisale 6 polaznica  i to na području Karlovačke županije.Polaznice programa prethodno su završile grupne radionice Programa za razvoj i unaprjeđenje mekih i prenosivih vještina pod vodstvom naših trenerica za zapošljavanje, a nakon položenog teroijskog i praktičnog dijela osposobljavanja, završit će i program za vizažisticu verificiran od strane nadležnog ministarstva.

Upisi su održani i na području Sisačko-moslavačke županije, prošli četvrtak, 14.11.2019. g. i to za knjigovođu/tkinju i računalnog operatera/ku. Oba programa osposobljavanja su verificirana, a nakon završenog teorijskog i praktičnog dijela, imat ćemo 10 knjigovođa/ tkinja i 8 računalnih operatera/ki.

Svim polaznicima programa želimo uspješno osposobljavanje!

Nova znanja za jednake mogućnosti traje od 6.9.2018.g. – 6.9.2020.g., ukupna vrijednost mu je 1.463.255,00 kn, te je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i zapošljavanju marginaliziranih skupina na području Karlovačke i Sisačko- moslavačke županije. Korisnici projekta su 32 nezaposlene osobe na području Karlovačke županije te 32 na području Sisačko-moslavačke županije. Korisnici projekta su nezaposlene osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene, žrtve nasilja u obitelji te korisnike prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Sve dodatne informacije možete dobiti kroz Poziv korisnicima, na Korakovom broju telefona 047 600 392, na našoj web stranici https://www.grupakorak.hr/  , na e-mail adresi  korak.marginalizirane@gmail.com , te kod naših partnera: CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB SISAK I CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB KARLOVAC. Preostali programi obrazovanja za koja možete izraziti interes su: program stručnog osposobljavanja za knjigovođu/tkinju na području Karlovačke županije te program za rukovatelja/icu viličarom i program za rukovatelja/icu bagerom na području Sisačko- moslavačke županije.