Održana edukativna radionica “Medijsko izvještavanje-Etički pristup izvještavanju o rodno uvjetovanom nasilju i nasilju nad ženama i djecom”

Datum objave: 30. 3. 2022.
30.3.2022. održana je jednodnevna edukacija “Medijsko izvještavanje-Etički pristup izvještavanju o rodno uvjetovanom nasilju i nasilju nad ženama i djecom” pod vodstvom psihologinje SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava Lorene Zec te istraživačkog novinara Saše Lekovića iz Centra za istraživačko novinarstvo.
Ovim putem zahvaljujemo Loreni i Saši na izvrsno pripremljenom izlaganju. Sudionici edukacije bili su iz redova institucija te organizacija civilnog društva koji su razmijenili znanja i iskustva s edukatorima. Nažalost, edukaciji se ovaj put nisu odazvali mediji čije bi sudjelovanje doprinijelo izradi pozitivne prakse u medijskom izvještavanju o slučajevima nasilja. Nadamo se da će moći prisustvovati ostalim događajima u sklopu kampanje.
________________________________________________________________________________
Dana 01.07.2021. godine Ženska grupa Karlovac “Korak” potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni trajni poziv “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije”, u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za projekt “KORAK u život bez nasilja”. Ukupna vrijednost projekta je 3.712.800,00 kn te se u potpunosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 01.07.2021. – 01.07.2023. godine.
Projekt KORAK u život bez nasilja pridonosi procesu deinstitucionalizacije i socijalnoj uključenosti razvojem izvaninstitucijske podrške za žrtve obiteljskog nasilja. Projekt razvija izvaninstitucijsku uslugu organiziranog stanovanja, unaprjeđuje uslugu psihosocijalne podrške, jača kapacitete stručnjaka za pružanje usluga te podiže svijest javnosti o procesu deinstitucionalizacije i pravima žrtava nasilja na život u zajednici.