DANI OTVORENIH VRATA ŽGK „KORAK“

Datum objave: 28. 5. 2018.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga (24.-26. svibanj 2018.) koju je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Bila je to prilika građanima/kama sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te se upoznati s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Udrugama je to bila izvrsna prilika za predstavljanje svog rada te povećanje vidljivosti svoga djelovanja. Pri tome, one su mogle same odabrati način predstavljanja svoga rada, organizirajući radionice, izložbe, skupove, promidžbene aktivnosti i slično.

Zahvaljujući Institucionalnoj podršci za stabilizaciju i/ili razvoj udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz koju nam je omogućeno zapošljavanje jedne osoba koja se bavi i aktivnostima poput organiziranja ovakvih manifestacija, ŽGK „KORAK“ i ove je godine, po drugi put, sudjelovala na Danima otvorenih vrata udruga. Dana 25. svibnja 2018. g., od 10:00-14:00 sati. ŽGK „KORAK“ otvorila je svoja vrata svima zainteresiranima za rad naše udruge. Iskoristili smo priliku te predstavili programe i projekte koje trenutno provodimo ili sa čijom provedbom uskoro krećemo, a radi se o programima/projektima koji su financirani sredstvima nacionalnih i EU fondova. Učinili smo to kroz dijaprojekciju fotografija s provedenih projektnih aktivnosti, izložbom radova učenika – volontera te usmenom prezentacijom u interakciji sa zainteresiranim posjetiteljima/cama.

Posjetili su nas tako i predstavnici Karlovačke županije, uključujući i zamjenicu župana Martinu Furdek Hajdin, Grada Karlovca,  Policijske uprave karlovačke, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Karlovac, Općinskog suda u Karlovcu, udruga te naši sugrađani/ke koje je zanimao rad udruge, pri čemu nam se neki žele priključiti i kao volonteri. A događanje su popratili i mediji.

Zahvaljujemo se svima na dolasku i sudjelovanju. Bilo nam je zadovoljstvo približiti vam rad ŽGK “KORAK” kroz ugodno druženje.