INFO RADIONICA MINISTARSTVA RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA O „ZAŽELI“ – PROGRAMU ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Datum objave: 24. 7. 2017.

Na radionici održanoj 21. srpnja 2017.  u Bjelovaru, čiji je cilj bio predstaviti program zapošljavanja žena  te pružiti potrebne informacije za izradu kvalitetnih prijava projekata, a u svrhu povećanja zaposlenosti nezaposlenih žena, prije svega u ruralnim krajevima, aktivno je sudjelovala i predstavnica naše udruge.

Info radionica bila je s jedne strane,  izvrsna prilika potencijalnim prijaviteljima za postaviti pitanja te tako dobiti odgovore na nejasnoće, a s druge, dati svoje komentare i sugestije s terena predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskog sustava koje će oni uzeti u obzir prilikom skorašnjeg objavljivanja Izmjena uputa za prijavitelje.

Putem Programa planira se zaposliti preko 3.000 žena na poslovima skrbi za starije i potrebite osobe na području cijele Hrvatske čime će biti obuhvaćeno 12.000 korisnika u trajanju od 30 mjeseci. Ciljane skupine programa su nezaposlene žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice, s time da je poseban naglasak stavljen na ruralna područja gdje je stopa nezaposlenosti žena veća od hrvatskog prosjeka.

Program se financira putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 400 milijuna i 900 tisuća kuna, a obvezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb dok ostali partneri mogu biti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe vjerskih organizacija i udruge.