INFO RADIONICA PROGRAMA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA ŽGK „KORAK“ U OZLJU

Datum objave: 28. 2. 2018.

Danas smo u Ozlju održali info radionicu Programa Ekonomsko osnaživanje žena sa ciljem upoznavanja nezaposlenih žena o ovom Programu i dobrobitima koje kroz njega mogu ostvariti. Program je namijenjen nezaposlenim ženama, posebno onima dugotrajno nezaposlenima koje žele steći dodatno samopouzdanje i bolje komunikacijske vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. 

 Cilj Programa Ekonomsko osnaživanje žena  je podići razinu zapošljivosti nezaposlenih žena kako bi postale što konkurentnije na tržištu rada, ali ih i općenito osnažiti te podići njihovo samopouzdanje i samopoštovanje kroz korištenje dva pristupa: “job coachinga”: savjetodavna podrška za zapošljavanje i “life coachinga”: sveobuhvatna pomoć i podrška ženama u pogledu njihove osnaženosti, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja, poticanja na ostvarivanje ciljeva.

Rad se odvija kroz grupne radionice i individualno savjetovanje. Radionice pružaju sigurnu i poticajnu okolinu gdje je moguće dijeliti svoje probleme, pitanja koja vas muče, prilike i izazove te razvijati samospoznaju i samopouzdanje. Sudjelovanje donosi i povezivanje s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima.  Individualno savjetovanje odvija se sa svakom polaznicom zasebno, prema njezinim iskazanim potrebama i interesima, a temeljem prethodnog dogovora sa trenericom za zapošljavanje koja provodi Program.

Program provodimo kao trajnu uslugu zahvaljujući institucionalnoj podršci za stabilizaciju i/ili razvoj udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Karlovac i njegovim ispostavama. Ističemo da je ova usluga za korisnice besplatna.

Zahvaljujemo Renati Lukežić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ispostava Ozalj na pomoći, a posebno svim polaznicama koje su prisustvovale info radionici.

Veselimo se daljnjem zajedničkom radu.