JAVNA AKCIJA I OKRUGLI STOL ŽGK “KORAK” U GOSPIĆU U OKVIRU PROGRAMA „MREŽA PODRŠKE I SURADNJE ZA ŽRTVE I SVJEDOKE KAZNENIH DJELA”

Datum objave: 04. 10. 2018.

Danas smo u Gospiću održali javnu akciju i okrugli stol kao dio nacionalne kampanje programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kroz kojeg pružamo podršku i pomoć žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja.

Cilj javne akcije bila je promocija programa te upoznavanje javnosti s uslugama koje kroz njega pružamo, a cilj okruglog stola, na temu “Izazovi u radu sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja”, upoznavanje sudionika s Programom i uslugama koje pružamo kroz njega te povezivanje predstavnika različitih institucija, ustanova i udruga koje rade ili dolaze u doticaj sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja, a sve s krajnjim ciljem još jačeg povezivanja kako bi žrtve i svjedoci dobili što kvalitetniju pomoć i podršku.

Govornice su bile renomirane stručnjakinje u područjima kojima se bave:

  1. ŽGK „KORAK“: Mirjana Duduković, predsjednica Ženske grupe Karlovac „Korak“ i voditeljica Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji
  2. ŽENSKA SOBA – CENTAR ZA SEKSUALNA PRAVA: Anamaria Drožđan-Kranjčec, voditeljica pravnog tima Ženske sobe – Centra za seksualna prava i voditeljica programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”
  3. VISOKI PREKRŠAJNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE: Branka Žigante Živković, sutkinja
  4. CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB GOSPIĆ: Nevena Kubaček, pravnica Tima za djecu, mlade i obitelj
  5. POLICIJSKA UPRAVA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE: Sandra Tošić Kružičević, policijska službenica za prevenciju.

Naše su aktivnosti podržali građani/nke Gospića, predstavnici institucija i ustanova te medija. Tako su javnu akciju i okrugli stol svojom nazočnošću podržali: predstavnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije, Centra za socijalnu skrb Gospić, Policijske uprave ličko-senjske i drugi.