KONFERENCIJA “CIVILNO DRUŠTVO I MLADI U KARLOVCU”

Datum objave: 19. 12. 2017.

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ jučer je održala konferenciju „Civilno društvo i mladi u Karlovcu“. Konferencija je organizirana u sklopu inicijative mladih „Civilno društvo i mladi u Karlovcu“ koju je financijski podržao Grad Karlovac.

I predstavnice naše udruge su sudjelovale kroz predstavljanje projekta “Tolerancija na full jer nasilje nije cool!” koji se bavi prevencijom nasilja među mladima u partnerskim vezama.

Svrha inicijative bila je pružiti priliku organizacijama civilnog društva koje su aktivne u radu s mladima na području grada Karlovca da prezentiraju svoj rad usmjeren mladima i projekte koje su proveli za mlade i s mladima, kako bi potakli mlade grada Karlovca da sudjeluju u budućim aktivnostima organizacija civilnog društva.

Na konferenciju su se odazvali predstavnici i volonteri deset organizacija civilnog društva s područja grada Karlovca koje u svoj rad uključuju mlade: Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“, Carpe Diem, LAG Vallis Colapis, Društvo Naša djeca Karlovac, Ženska grupa Karlovac Korak, Izvan fokusa, Kinoklub Karlovac, KAoperativa, KA-MATRIX i Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode. Uz predstavnike udruga, nazočna je bila i predstavnica Grada, Renata Kučan, voditeljica Odsjeka za kulturu, odgoj i obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb.

Osim konferencije, u sklopu inicijative mladih tiskana je i brošura istog naziva u kojoj se mogu naći informacije o aktivnostima koje organizacije civilnog društva provode za mlade i s mladima te kontakt informacije o organizacijama civilnog društva koje su sudjelovale u ovoj inicijativi.

Hvala Udruzi za lokalni razvoj “Turbina promjena” na pozivu i prilici da predstavimo naš rad s mladima.