„Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ – audio-video materijal namijenjen slijepim i slabovidnim osobama te gluhim i nagluhim osobama

Datum objave: 04. 11. 2020.

U okviru programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ izrađen je audio-video materijal namijenjen slijepim i slabovidnim osobama te gluhim i nagluhim osobama.

Dostupan je na sljedećem linku: https://youtu.be/o5FnXrh57Ww.

Sadrži informacije o pravima, dostupnosti usluga te kontakt podatke Ženske sobe i 10 partnerskih organizacija, među kojima je i ŽGK “Korak”,  koje pružaju besplatnu pomoć i podršku na području onih 13 županija u Hrvatskoj u kojima ne postoje Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri županijskim sudovima.

Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, a provode ga Ženska soba – Centar za seksualna prava, kao koordinatorica te:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac „Korak“; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (S.O.S. telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije); Udruga ZvoniMir.

Ako ste žrtva ili svjedok/svjedokinja kaznenog djela,

ne morate sami prolaziti kroz cjelokupni postupak.

Mi smo ovdje za Vas!

Za više informacija, pogledajte i web stranicu programa: www.mrezapodrskeisuradnje.com.

Ovaj audio-video materijal izrađen je u okviru programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Sadržaj ovog audio-video materijala isključiva je odgovornost Ženske sobe – Centra za seksualna prava i ni na koji način ne može se smatrati da odražava gledište Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.