Na konferenciji za novinare predstavljena kampanja Korak ka nenasilnom društvu

Datum objave: 29. 3. 2022.
Korak predstavio kampanju “Korak ka nenasilnom društvu” u sklopu koje će se održavati konferencije, edukativne radionice i okrugli stolovi usmjereni ka osvješćivanju i informiranju građana i građanki o pravima žrtava nasilja u obitelji s naglaskom na pravo na život u zajednici.
________________________________________________________________________________
Dana 01.07.2021. godine Ženska grupa Karlovac “Korak” potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni trajni poziv “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije”, u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za projekt “KORAK u život bez nasilja”. Ukupna vrijednost projekta je 3.712.800,00 kn te se u potpunosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 01.07.2021. – 01.07.2023. godine.
Projekt KORAK u život bez nasilja pridonosi procesu deinstitucionalizacije i socijalnoj uključenosti razvojem izvaninstitucijske podrške za žrtve obiteljskog nasilja. Projekt razvija izvaninstitucijsku uslugu organiziranog stanovanja, unaprjeđuje uslugu psihosocijalne podrške, jača kapacitete stručnjaka za pružanje usluga te podiže svijest javnosti o procesu deinstitucionalizacije i pravima žrtava nasilja na život u zajednici.