NOVI CIKLUS RADIONICA PROGRAMA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA ŽGK „KORAK“ U DUGOJ RESI

Datum objave: 10. 11. 2017.

Uoči započinjanja novog ciklusa radionica Programa Ekonomsko osnaživanje žena pozivamo sve nezaposlene žene, bilo da su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ne, da nam se pridruže na radionicama koje slijede.

Ženska grupa Karlovac „KORAK“ od ove godine, uvela je kao trajnu uslugu, provedbu programa Ekonomsko osnaživanje žena kojeg provodimo u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Karlovac i njegovim ispostavama.

Program se sastoji od grupnih radionica i individualne podrške nezaposlenim ženama kroz rad Klubova za zapošljavanje. Kroz naše prijašnje projekte razvili smo program rada Klubova za zapošljavanje tako da već imamo bogato iskustvo u njegovu provođenju. No, bitna je razlika, što smo ranije program provodili samo za vrijeme trajanja projekata, a sada ovu uslugu pružamo na trajnoj bazi, zahvaljujući dobivenim sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz  programsko područje „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga“.

Program se temelji na dva pristupa:  “job coaching” (savjetodavna podrška za zapošljavanje)  i “life coaching” (sveobuhvatna pomoć i podrška ženama u pogledu njihove osnaženosti, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja, poticanja na ostvarivanje ciljeva) te trenerica za zapošljavanje (educirana zaposlenica ŽGK „KORAK“) koristi oba pristupa prilikom pomaganja ženama da se zaposle, ali i zadrže posao.

Cilj Programa je podići razinu zapošljivosti nezaposlenih žena kako bi postale što konkurentnije na tržištu rada, ali ih i općenito osnažiti te podići njihovo samopouzdanje i samopoštovanje.

Sljedeći ciklus će se održati u studenom 2017. g. u prostoru HZZ-a, Ispostava Duga Resa, kroz tri radionice: u petak, 17.11.2017.g.,  u četvrtak, 23.11. 2017. te u četvrtak 30.11. 2017. godine. Sve tri radionice započinju u 9:00 sati, a njihovo predviđeno trajanje je 2 sata. Nakon svake radionice predviđeno je i vrijeme za individualno savjetovanje s polaznicama, prema njihovim potrebama.

Radionice i individualno savjetovanje za polaznice su besplatni.

Sve zainteresirane žene mogu nam se javiti svaki radni dan od 9:00-14:00 sati osobno na adresi ŽGK „KORAK“ Ulica Vladka Mačeka 6, Karlovac, na  broj telefona 047/ 600 392 ili na e-mail: info.korak@gmail.com.

Iskoristite priliku besplatne edukacije i ojačajte svoj položaj na tržištu rada! Veselimo se zajedničkom radu. 🙂