Održan intervizijski sastanak programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Datum objave: 28. 2. 2020.

Dana 28. veljače 2020. predstavnice ŽGK „Korak“, Sandra Turkanović, voditeljica Programa/pravnica i Davorka Bišćan, psihologinja Programa, sudjelovale su u Zagrebu na prvom intervizijskom sastanku treće godine provedbe programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

U okviru navedenog sastanka imale smo priliku saznati više o temi trgovanja ljudima, a nakon toga razmijeniti iskustva u radu sa predstavnicima/ama ostalih udruga koje čine partnersku mrežu Programa kao i dobiti odgovore na pitanja od strane odvjetnika Kristijana Pelca vezano uz pravne situacije s kojima se susrećemo u radu prilikom pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji.

Kao i na svim dosadašnjim intervizijskim sastancima, dodana vrijednost bilo je i neizostavno druženje u slobodno vrijeme koje se najčešće koristilo za dodatnu razmjenu iskustava predstavnika/ca udruga uključenih u Program.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Nositeljica je  Ženska soba – Centar za seksualna prava, a provodi ga  10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje; Ženska grupa Karlovac „Korak“; SOS Virovitica; Informativno pravni centar – IPC, Slavonski Brod; Centar za građanske inicijative, Poreč; Delfin, Pakrac; DEŠA, Dubrovnik; Udruga HERA, Križevci; Udruga ZvoniMir, Knin.