Održan online okrugli stol na temu rodne ravnopravnosti u zakonodavstvu, politikama i praksi

Datum objave: 13. 7. 2022.

Ženska grupa Karlovac “Korak” 7. srpnja 2022. održala je online okrugli stol naziva “Rodna perspektiva u zakonima, politikama i praksi” u sklopu projekta „Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju“ KK.08.1.3.04.0036  ŽGK “Korak”, čijom provedbom će se osigurati socijalna infrastruktura za potrebe pružanja izvaninstitucijskih usluga organiziranog stanovanja i psihosocijalne podrške za žrtve nasilja u obitelji. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

Na okruglom stolu naše izlagačice i izlagači bile su Lana Kučer, stručna suradnica zagrebačkog CESI-ja, Mirjana Bilopavlović, predsjednica udruge Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN” iz Pakraca te naš gradski i županijski vijećnik, ujedno član Odbora za ljudska prava i županijske Koordinacije za ljudska prava, Dimitrije Birač.

Cilj održavanja okruglog stola bio je promicanje načela rodne ravnopravnosti, s naglaskom na problematiziranje, usvajanje i provedbu rodno ravnopravnih politika i zakona, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. Rodno osviještena politika nemoguća je bez rodne analiza, a ukidanje diskriminatornih obrazaca jedino moguće kroz međusektorsku suradnju, edukaciju i kontinuirani rad i praćenje međunarodnih i nacionalnih mehanizama za unaprjeđenje rodne ravnopravnosti

Ne zaboravimo, rodna ravnopravnost u svakom segmentu znači jednakost i zdravo društvo, na čemu ŽGK „Korak“ ustraje od svojeg osnutka.