Održan sastanak s predstavnicima/ama Policijske uprave karlovačke

Datum objave: 30. 6. 2020.

Danas je Sandra Turkanović, voditeljica programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” ispred ŽGK “Korak” održala sastanak s predstavnicima/ama Policijske uprave karlovačke i Policijske postaje Karlovac.

Na sastanku je bilo govora o uslugama koje  pružamo kroz ovaj program, načinu njihova pružanja (s naglaskom na temi primjerenog pristupa žrtvama) te smo naglasili važnost i nužnost suradnje policije i ŽGK „Korak“, posebno vezano uz upućivanje žrtava i svjedoka  od strane službenika/ca policijskih postaja prema ŽGK „Korak”. Istaknuli smo i prava koja su se našim korisnicima/ama pokazala posebno korisnima, kao što je pratnja osobe od povjerenja te smo razgovarali o izazovima s kojima se suočavamo u radu.

Bilo je riječi i o planovima za jesen: realizaciji edukacije policijskih službenika od strane ŽGK „Korak“ na temu rada sa žrtvama i svjedocima koja je trebala biti u ožujku, ali se zbog COVIDA 19 nije održala, o mogućnosti zajedničke akcije povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (22.9.) te održavanju zajedničke akcije u Dugoj Resi. Pri tome, mogućnost realizacije aktivnosti ovisit će i o epidemiološkoj situaciji na jesen.