Održan sastanak s predstavnicima/ama Policijske uprave ličko-senjske

Datum objave: 25. 6. 2020.

Dana 25. lipnja 2020.  predstavnice ŽGK „Korak“ održale su sastanak sa predstavnicima/ama Policijske uprave ličko-senjske  i policijskih postaja Senj, Otočac i Gospić.

Sastanak smo iskoristili kako bismo još jednom predstavili Program, odnosno sve usluge koje  pružamo kroz njega, način njihova pružanja (s naglaskom na temi primjerenog pristupa žrtvama) te smo naglasili važnost suradnje policije i ŽGK „Korak“, posebno važnost upućivanja žrtava i svjedoka kaznenih djela te prekršaja nasilja u obitelji ŽGK „Korak“, od strane službenika/ca policijskih postaja. Istaknuli smo prava koja su se našim korisnicima/ama pokazala posebno korisnima, kao što je pratnja osobe od povjerenja, institut pojedinačne procjene potreba žrtve te smo razgovarali o izazovima s kojima se suočavamo prilikom pružanja podrške žrtvama i svjedocima.

Razgovarali smo i o planovima za jesen poput edukacije za policijske službenike/ce Policijske uprave ličko-senjske na temu rada sa žrtvama i svjedocima, zajedničkog javnog predavanja kao i zajedničkog održavanja javne akcije u Senju.  Navedene aktivnosti ovisit će i o epidemiološkoj situaciji u jesenskim mjesecima.