ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA DRUGE GODINE PROVEDBE PROGRAMA “MIJENJAM SEBE – MIJENJAM DRUŠTVO”

Datum objave: 27. 5. 2022.

Dana 26. svibnja 2022. godine održana je završna konferencija druge godine programa “Mijenjam sebe – mijenjam društvo” čiji je nositelj ŽGK “Korak”, a partner CZSS Karlovac.

 

Aktivnosti koje ŽGK “Korak” provodi u sklopu istog programa su psihosocijalno savjetovanje počinitelja nasilja u obitelji; psihosocijalni tretman maloljetnih počinitelja nasilja u obitelji; umrežavanje institucija i organizacija koje se bave obiteljskim nasiljem i maloljetničkom delikvencijom te pružanje podrške i praćenje žena i djece po izlasku iz Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji. Važno je istaknuti da psihosocijalno savjetovanje počinitelja nasilja u obitelji služi zaustavljanju i sprječavanju nasilničkog ponašanja u obitelji te na taj način pridonosi zaštiti i sigurnosti žrtava nasilja, koje su daleko najčešće žene i djeca. Također, psihosocijalni tretman počinitelja u zajednici pokazuje više pozitivnih učinaka na promjenu ponašanja u odnosu na institucionalni tretman te na ovaj način mladi imaju potencijal kvalitetnije doprinositi zajednici u kojoj žive.

Na konferenciji su sudjelovale socijalna radnica Željka Repar ispred CZSS Karlovac, a ispred ŽGK „Korak“ socijalna radnica i voditeljica psihosocijalnog tretmana i savjetovanja na navedenom programu, Veronika Lesić.

 

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 170. 000,00 kuna godišnje.