Održana završna tiskovna konferencija kampanje KORAK ka nenasilnom društvu ( KORAK u život bez nasilja, UP.02.2.2.12.0010 )

Datum objave: 26. 6. 2023.
20.06.2023. je održana završna tiskovna konferencija projekta “Korak u život bez nasilja, UP. 02.2.2.12.0010” financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Tiskovnu konferenciju vodila je socijalna radnica Monika Vlašić Dropulja, voditeljica projekta.
Rezultati:
– 22 žrtve nasilja u obitelji (žene i djeca) koristile su uslugu organiziranog stanovanja čime je smanjen broj korisnika institucijskog smještaja
– 45 žrtava nasilja u obitelji koristilo je uslugu psihosocijalne podrške
– 11 stručnjakinja, stručnih djelatnica, stručno je osposobljeno u svom području rada
– u projektu je provedena kampanja KORAK ka nenasilnom društvu u okviru koje su održane dvije edukacije, dva okrugla stola te dvije konferencije za medije s ciljem podizanja svijesti javnosti o procesu deinstitucionalizacije te pravu žrtava nasilja u obitelji na život u zajednici. Kampanja je provedena na teme medijskog izvještavanja u slučajevima rodno uvjetovanog nasilja te femicida u Hrvatskoj. Kroz kampanju, stručna i druga javnost imala je priliku naučiti više o etičnom i savjesnom izvještavanju o nasilju te o uzrocima, posljedicama i prediktorima femicida. Smatramo da će ova znanja doprinijeti većem razumijevanju žrtava rodno uvjetovanog nasilja te pružanju sveobuhvatnije usluge.
Ženska grupa Karlovac “Korak” ovim putem zahvaljuje hrabrim i jakim ženama koje su prepoznale naš rad, sudjelovale u našim aktivnostima te nam davale konstruktivne sugestije. Učile smo od vas, hvala na povjerenju!
Hvala predivnoj i iskrenoj djeci na svakom osmijehu, priči i igri. Bilo nam je zadovoljstvo! Rastite i razvijajte se u bezbrižnosti i veselju!
Hvala i medijima koji omogućuju da javnost dozna više o našem radu.
Ako proživljavaš rodno uvjetovano nasilje ili poznaješ nekoga tko je u toj situaciji, nazovi na 047 600 392 ili na SOS liniju 047 655 925!
——————————————————————————-
Ženska grupa Karlovac “Korak” nositelj je kampanje „KORAK ka nenasilnom društvu“ u okviru projekta „Korak u život bez nasilja“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Vrijednost projekta je 492.773,24 € (3.712.800,00 kn), a provodi se na području Karlovačke županije u razdoblju od 1. srpnja 2021. do 1. srpnja 2023.godine.