ODRŽANE EDUKACIJE NA TEMU RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA “SIGURAN KORAK KA DOSTOJANSTVENOM STANOVANJU”

Datum objave: 05. 7. 2021.

U sklopu provedbe projekta “Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju” KK.08.1.3.04.0036 u potpunosti financiranog sredstvima Europske unije (ukupna vrijednost projekta: 12.578.646,65 kn), iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj, dana 01. i 02. srpnja 2021. godine održane su dvije jednodnevne edukacije na temu ravnopravnosti spolova. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici partnera na provedbi projekta (Grad Karlovac i Karlovačka županija) te predstavnici drugih javnih institucija u zajednici.

Djelatnice Ženske grupe Karlovac “Korak”, Sandra Turkanović i Mateja Bubaš prisutnim sudionicima predstavile su teme rodnih uloga, stereotipa, ravnopravnosti spolova u medijima, položaja žena u društvu kroz povijest, zakonodavnog okvira, zapošljavanja i uvjeta rada muškaraca i žena kao i brojne druge teme. Cilj edukacije bio je osvjestiti pitanje ravnopravnosti spolova i položaja u kojem se danas nalazimo, gdje još postoji prostor za napredak te što svaka osoba kao pojedinac može poduzeti u svrhu osiguranja ravnopravnosti spolova.

Provedena edukacija uvod je u Okrugli stol na temu ravnopravnosti spolova koji se također provodi u sklopu provedbe projekta “Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju”.

 

 

 

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ženske grupe Karlovac “Korak”