Održano javno predavanje na temu Iskustva i izazovi u radu sa žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji

Datum objave: 21. 10. 2020.

Dana 21. listopada 2020. održali smo, u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Ličko-senjske županije, javno predavanje na temu Iskustva i izazovi u radu sa žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji. Prvotno se trebalo održati uživo u Gospiću, no zbog pogoršanja situacije s korona virusom održali smo ga online.

Izlaganja su održali/e:

Ispred Ženske grupe Karlovac “Korak”:  Sandra Turkanović, pravnica ŽGK „Korak“ i voditeljica aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” na temu Iskustva u radu sa žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela na području Karlovačke i Ličko-senjske županije uz predstavljanje rezultata rada mreže partnerskih organizacija Programa. 

Ispred Ženske sobe – Centar za seksualna prava: Anamaria Drožđan Kranjčec, voditeljica pravnog tima u Ženskoj sobi i koordinatorica programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” na temu Specifičnosti u radu sa žrtvama seksualnog nasilja te

Ispred Udruge za podršku žrtvama i svjedocima: Miren Špek,  izvršni direktor Udruge i voditelj aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” na temu Institut osobe od povjerenja u Europi.

Odaziv je bio odličan, a svojim prisustvom i aktivnim sudjelovanjem, raspravi nakon predavanja su pridonijeli predstavnici/e:  mreže partnerskih organizacija Programa, Policijske uprave Ličko-senjske, Grada Gospića, Ličko-senjske županije, Centra za socijalnu skrb Gospić – Podružnica Obiteljski centar u Senju, Nacionalnog pozivnog centra te Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Ličko-senjske županije.

Javno predavanje održano je u okviru programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”. Program financira Ministarstvo pravosuđa i uprave, koordinatorica je Ženska soba – Centar za seksualna prava, a provodi ga još 10 organizacija civilnog društva na području 13 županija u kojima ne postoje Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskim sudovima. Spomenute organizacije civilnog društva su: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac “Korak”; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (S.O.S. telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije); Udruga ZvoniMir.