ODRŽANO PREDAVANJE “Istine i laži o nasilju u obitelji”

Datum objave: 19. 1. 2018.

Dana 18. siječnja 2018. Ženska grupa Karlovac “KORAK” održala je predavanje “Istine i laži o nasilju u obitelji”, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj. Na predavanju smo sudionike upoznali s temeljnim pojmovima vezanim uz nasilje u obitelji, raspravljali smo o mitovima i predrasudama vezanim uz nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, a bilo je riječi i o obilježjima nasilnih odnosa u odnosu na nenasilne, fazama nasilnih odnosa, nezdravim vezama, nasilničkoj manipulaciji žrtvama, društvenoj odgovornosti, Istanbulskoj konvenciji te iskustvima u radu ŽGK “Korak”.

Predavanje “Istine i laži o nasilju i obitelji” održano je u sklopu programa “Inkubator samosvojnih”, a nastavak je na predavanje “Žene, majke, vladarice, vještice… Jučer. Danas. Sutra.” koje je 20.12.2017. u Gradskoj knjižnici Ozalj također održala ŽGK “KORAK” i koje je bilo posvećeno temama društvenog položaja žena i rodne neravnopravnosti. Oba predavanja/radionice “Inkubatora samosvojnih” održana su u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ivana Belostenca Ozalj, nositeljem programa, financirano od strane  Zaklade za ljudska prava i solidarnost – “Solidarna” u sklopu kampanje Drugotna na sav glas.

Zahvaljujemo se Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj na pozivu i suradnji, svim medijima koji su nas popratili te posebno svim sudionicima koji su nam se pridružili na predavanjima!