Okrugli stol na temu “Mediji u službi nenasilja”

Datum objave: 13. 4. 2022.

U sklopu javne kampanje KORAK ka nenasilnom društvu održan je okrugli stol na temu “Mediji u službi nenasilja – suradnja s medijima u prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i femicida” u sklopu kampanje KORAK ka nenasilnom društvu.

Naši izlagači bili su:

  • Mato Barišić, novinar i urednik emisije Provjereno, Nova TV
  • Neven Šantić, novinar i publicist, glavni urednik portala Media Daily
  • Svea Kučinić, stručna suradnica na projektima i programima, Ženska soba
  • Andrea Domitrović, savjetodavka u Centru za žrtve seksualnog nasilja, Ženska soba
  • Nina Čolović, feministkinja i kvir aktivistkinja

 

Glavna tema diskusije bila je kako izvještavati javnost o rodno uvjetovanom nasilju i femicidu, a pri tome se pridržavati etičkog kodeksa struke.

Zahvaljujemo pozvanim izlagačima na korisnim i zanimljivim izlaganjima te razmjeni iskustava sa sudionicima, odnosno predstavnicima medija, institucija i organizacija civilnog društva.

01.07.2021.g. Ženska grupa Karlovac “Korak” potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni trajni poziv “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije”, u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za projekt “KORAK u život bez nasilja”. Ukupna vrijednost projekta je 3.712.800,00 kn te se u potpunosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 01.07.2021. – 01.07.2023. godine.

Projekt “KORAK u život bez nasilja” pridonosi procesu deinstitucionalizacije i socijalnoj uključenosti razvojem izvaninstitucijske podrške za žrtve nasilja u obitelji. Projekt razvija izvaninstitucijsku uslugu organiziranog stanovanja, unaprjeđuje uslugu psihosocijalne podrške, jača kapacitete stručnjaka za pružanje usluga te podiže svijest javnosti o procesu deinstitucionalizacije i pravima žrtava nasilja na život u zajednici.