PARTNERSKI I INTERVIZIJSKI SASTANAK „MREŽE PODRŠKE“

Datum objave: 13. 6. 2022.

Dana 9. i 10. lipnja 2022. godine sudjelovali smo u Šumećanima na partnerskom i intervizijskom sastanku mreže partnerskih organizacija koje čine i provode program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”.

Prvi su dan na partnerskom sastanku teme bile: mentorska lista 2021. i 2022. (slučajevi iz prakse), Standardi postupanja članica „Mreže podrške“ te revidiranje aktivnosti „Mreže podrške“ za buduće godine. Na intervizijskom smo sastanku radili na Strateškom planu „Mreže podrške, a u dijelu sastanka koji se odnosio na teme i primjere iz prakse, prešli smo detaljnije teme: nadopuna optužnog prijedloga, preuzimanje kaznenog progona – supsidijarni tužitelj, uzimanje kaznene prijave na bilješku i upozorenje prema počinitelju te uloga opunomoćenika, o čemu su nam više pričali koordinatorica „Mreže podrške“  Anamaria Drožđan-Kranjčec i odvjetnik Kristian Pelc.

 

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ na području 17 županija provodi 11 organizacija civilnog društva:  Ženska soba – centar za seksualna prava kao koordinatorica te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Delfin Zamir; Desa Dubrovnik; HERA Križevci– za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar – IPC; Ženska grupa Karlovac KORAK; SOS Virovitica; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir. Financijski ga podržava Ministarstvp pravosuđa i uprave RH.

Više o ovom programu možete saznati na https://mrezapodrskeisuradnje.com/.