PARTNERSKI I INTERVIZIJSKI SASTANAK “MREŽE PODRŠKE”

Datum objave: 30. 11. 2022.

Dana 28. i 29. studenog 2022. godine, zajedno s predstavnicama/ima ostalih deset organizacija civilnog društva koje  provode program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ (dalje Program), sudjelovali smo na online partnerskom i intervizijskom sastanku.

Na partnerskom sastanku osvrnuli smo se na dosad provedene aktivnosti ove godine Programa te se bavili onima koje su nam još preostale do kraja godine. Intervizijski sastanak bio je, kao i obično, u znaku razmjene iskustava po pitanju slučajeva i izazova iz prakse.

Ispred naše udruge sudjelovale su Sandra Turkanović, voditeljica aktivnosti Programa ŽGK “Korak” te Ivana Rapo, savjetnica u provedbi Programa za područje Ličko-senjske županije.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela provodi se u 17 županija, a ŽGK “Korak” program provodi u Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

Financijski ga podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave RH, a provode ga Ženska soba kao koordinatorica te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Delfin Zamir; Desa Dubrovnik; HERA Križevci– za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar – IPC; Ženska grupa Karlovac KORAK; SOS Virovitica; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.