PARTNERSKI I INTERVIZIJSKI SASTANAK PROGRAMA „MREŽA PODRŠKE I SURADNJE ZA ŽRTVE I SVJEDOKE KAZNENIH DJELA“

Datum objave: 06. 6. 2018.

Dana 5. lipnja 2018. g. sudjelovali smo, zajedno sa predstavnicima/cama ostalih 10 udruga iz Mreže partnerskih organizacija  programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“, na 2. po redu partnerskom sastanku i 1. intervizijskom sastanku.

Teme partnerskog sastanka bile su osvrt na prethodno provedene aktivnosti te prikaz onoga što nam slijedi u 2. polovici prve godine provedbe ovog programa. Na intervizijskom sastanku svi su prisutni podijelili svoje dojmove, opažanja i sugestije vezano uz provedbu programa, a iznijeti su i prijedlozi za  poboljšanje njegove provedbe u narednom razdoblju. Na kraju je uslijedio sastanak s predstavnicama Ministarstva pravosuđa.

Program „Mreže podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je sa ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Program se provodi u trajanju od tri godine, (01.01.2018. do 31.12.2020.). Financiran je sredstvima Ministarstva pravosuđa.

Mrežu partnerskih organizacija čini: Ženska soba – Centar za seksualna prava, kao nositeljica te partnerske udruge: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac „KORAK“; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir iz Knina.