Počela su prva osposobljavanja u okviru projekta “Nova znanja za jednake mogućnosti”

Datum objave: 10. 6. 2019.

Nakon što su dvije grupe korisnika od ukupno 4 grupe s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije uspješno završili Program za razvoj i unapređenje mekih i prenosivih vještina, počela su prva predavanja za verificirane programe osposobljavanja.

Nakon provedene analize tržišta rada na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, izabrani su verificirani programi obrazovanja odraslih. Programi osposobljavanja na području Karlovačke županije su: njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba, dadilja m/ž, knjigovođa/knjigovotkinja i vizažist/ica. Programi na području Sisačko-moslavačke županije su: pomoćni kuhar/ica, knjigovođa/knjigovotkinja, računalni operater/ka, rukovatelj/ica bagerom i rukovatelj/ica viličarom.

U Sisačko-moslavačkoj županiji održani su upisi i prva predavanja za osposobljavanje pomoćni kuhar/ica te u Karlovačkoj županiji osposobljavanje za njegovatelja/njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba i za zanimanje dadilja m/ž. Nakon teorijske nastave, slijedi praktična nastava. Svim našim korisnicima/ama želimo puno uspjeha u savladavanju teorijskog i praktičnog dijela.

Napominjemo da imate osigurani besplatni prijevoz kombijem na sve radionice i besplatne verificirane programe obrazovanja. Više informacija o projektu donosimo u nastavku.

Nova znanja za jednake mogućnosti traje od 6.9.2018.g. – 6.9.2020.g., ukupna vrijednost mu je 1.463.255,00 kn, te je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i zapošljavanju marginaliziranih skupina na području Karlovačke i Sisačko- moslavačke županije. Korisnici projekta su 32 nezaposlene osobe na području Karlovačke županije te 32 na području Sisačko-moslavačke županije. Korisnici projekta su nezaposlene osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene, žrtve nasilja u obitelji te korisnike prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Sve dodatne informacije možete dobiti kroz Poziv korisnicima, na Korakovom broju telefona 047 600 392, na našoj web stranici https://www.grupakorak.hr/  , na e-mail adresi  korak.marginalizirane@gmail.com , te kod naših partnera: CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB SISAK I CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB KARLOVAC.