Predavanje ŽGK „KORAK“ – „Žene, majke, vladarice, vještice…Jučer. Danas. Sutra.“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj

Datum objave: 21. 12. 2017.

Dana 20. prosinca 2017. godine Ženska grupa Karlovac „Korak“ održala je prvo predavanje pod nazivom „Žene, majke, vladarice, vještice…Jučer. Danas. Sutra.“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u sklopu programa „Inkubator samosvojnih“ kojeg provodi Knjižnica, a financira Zaklada Solidarna.

Predavanje je bilo posvećeno rodnom osnaživanju djevojčica, žena, majki i baka u ruralnoj zajednici gdje je još uvijek na snazi rodni patrijarhalni ustroj. Kroz predavanje sudionice su upoznate s povijesnim pregledom prava žena te rodnom ravnopravnosti, a i same su se aktivno uključile u raspravu o navedenim temama.

Drugo predavanje planirano je sredinom siječnja 2018. godine, a točan termin bit će na vrijeme naveden na web stranici ŽGK „KORAK“ (https://www.grupakorak.hr/) i facebook stranici ŽGK „KORAK“ (https://www.facebook.com/%C5%BDenska-grupa-Karlovac-Korak-Odjel-za-razvoj-i-projekte-424035217724231/) te na web (http://www.gkc-ivanabelostenca.hr/index.php/o-nama)  i  facebook stranici ozaljske gradske knjižnice (https://www.facebook.com/gkcozalj/). Tema će biti nasilje nad ženama.

 

Svi su dobrodošli, i muškarci i žene.

 

Koristimo priliku zahvaliti Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj na pozivu za održavanjem predavanja, a posebno svim sudionicama na dolasku i ugodnom dr

uženju.