Projekt “Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju”

Datum objave: 25. 8. 2020.

24.08.2020. godine Ženska grupa Karlovac „KORAK“ potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za projekt „Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju“ KK.08.1.3.04.0036. Razdoblje provedbe projekta je od 28.09.2018. do 28.11.2023. godine, dok je ukupna vrijednost projekta 12.578.646,65 kuna te se u potpunosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt „Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju“ omogućuje socijalnu infrastrukturu za potrebe pružanja izvaninstitucijskih usluga organiziranog stanovanja i psihosocijalne podrške za žrtve obiteljskog nasilja. Projekt se sastoji od kupnje i rekonstrukcije kuće te nabave opreme za pružanje navedenih usluga, a provodi se u partnerstvu sa Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

Prije potpisa Ugovora o financiranju provedene su pripremne radnje koje se sastoje od procjene vrijednosti nekretnine, kupovine nekretnine, izrade procjene troškova ulaganja te izrade projektnog prijedloga.

Projektom su osigurana sredstva i za nabavu sve potrebne opreme za pružanje usluga organiziranog stanovanja za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja. Rekonstruirana zgrada za organizirano stanovanje biti će opremljena dizalom koje će omogućiti osobama sa invaliditetom nesmetano korištenje svih sadržaja. Također, provedbom projektnih aktivnosti biti će organizirana edukacija na temu ravnopravnosti spolova, kao i okrugli stolovi na prethodno navedenu temu.

Svim prethodno navedenim aktivnostima uspostaviti će se funkcionalna socijalna infrastruktura za pružanje izvaninstitucijskih usluga za žrtve obiteljskog nasilja.

 

Kontakt osobe za više informacija:

Violeta Vukobratović, voditeljica projekta

tel: 047/600-392

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ženske grupe Karlovac “KORAK”.