REDOVNI MJESEČNI SASTANAK “MREŽE PODRŠKE”

Datum objave: 28. 6. 2021.

Danas smo sudjelovali na redovnom mjesečnom online partnerskom sastanku u okviru  programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”.

Teme su bile predstojeće polugodišnje izvješće za razdoblje 1.1.-30.6.2021., osvrt na netom održani Međuresorni trening razmjene iskustava i dobre prakse pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela koji se održao u Đurđevcu 24. i 25. lipnja 2021.,  u sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela za predstavnike/ce organizacija Mreže i institucija sustava s područja 8 županija.

Sandra Turkanović, voditeljica programa ispred ŽGK “Korak” iskoristila je priliku te predstavila kolegicama i kolegi s Mreže podrške novozaposlenu kolegicu za područje Ličko-senjske županije  Ivanu Rapo kao i presjek aktivnosti obavljenih vezano uz njezino zapošljavanje (edukacija za rad sa žrtvama i svjedocima, slanje dopisa o novozaposlenoj osobi institucijama i medijima s područja Ličko-senjske županije, gostovanje na Radio Gospiću s ciljem predstavljanja javnosti kome, kada i gdje se od 1. lipnja žrtve i svjedoci mogu obratiti za pomoć i podršku u Gospiću i Korenici.

Na sastanku su sudjelovale članice i članovi 10 partnerskih organizacija i članice Ženske sobe – Centar za seksualna prava kao koordinatorica Programa, a ispred ŽGK “Korak” Ivana Rapo i Sandra Turkanović.

Program “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.