Sudjelovale smo na sastanku u Ministarstvu pravosuđa RH – program “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”

Datum objave: 27. 2. 2020.

Dana 27. veljače 2020. predstavnice naše udruge, Sandra Turkanović, voditeljica Programa ispred ŽGK „Korak“ i Davorka Bišćan, psihologinja na Programu, sudjelovale su u Zagrebu u prostoru Ministarstva pravosuđa RH na sastanku s predstavnicama Ministarstva pravosuđa te predstavnicima/cama svih udruga koje sudjeluju u provedbi programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Cilj sastanka bio je jačanje međusobne suradnje, razmjena dosadašnjih iskustava, dogovor oko provođenja daljnjih aktivnosti kao i rasprava o trenutnim problemima u provođenju Programa.

Bila je ovo izvrsna prilika i za čuti različite modele koje udruge koriste kako bi što uspješnije ostvarile suradnju s pravosudnim tijelima i institucijama koje rade sa žrtvama i svjedocima kao i na koji način se nose sa preprekama u provedbi na terenu, odnosno na koje ih načine rješavaju, a sve sa ciljem što kvalitetnijeg pružanja usluga žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Provedba projektnih aktivnosti izabrane partnerske mreže organizacija započela je 1. siječnja 2018., a planirano trajanje programa je do 31. prosinca 2020. godine. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar – Slavonski Brod; Ženska grupa Karlovac „Korak“; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije – Zabok; Udruga ZvoniMir – Knin.