SUDJELOVALE SMO NA STRUČNOM SKUPU „UNAPREĐENJE POLOŽAJA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI“

Datum objave: 27. 11. 2019.

Dana 25. studenog 2019. godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama (25.11.), Policijska akademija u suradnji s Upravom kriminalističke policije, Ravnateljstva policije organizirala je stručni skup naziva „Unapređenje položaja žrtve nasilja u obitelji“.

Cilj stručnog skupa bio je unaprijediti stručne kompetencije djelatnika sustava obrazovanja, policije, socijalne skrbi, pravosuđa i organizacija civilnog društva za prepoznavanje, primjereno postupanje i suzbijanje obiteljskog nasilja te učinkovitije pružanje pomoći žrtvama nasilja u obitelji kao i senzibiliziranje javnosti za problematiku nasilja u obitelji.

Na stručnom skupu sudjelovali/e su predstavnici/e Ravnateljstva policije,  Ministarstva pravosuđa RH, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva znanosti i obrazovanja te udruga B.a.B.e. i Ženske grupe Karlovac „Korak“. Prisutni izlagači/ce predstavili su rad svojih institucija/udruga te rad sa žrtvama nasilja u obitelji.

Predstavnice ŽGK „Korak“ Sandra Turkanović, pravnica i Mateja Bubaš, psihologinja predstavile se prisutnima ukratko rad ŽGK „Korak“  te detaljno o vrstama podrške i pomoći koje pružamo i načinu na koji radimo sa žrtvama nasilja u obitelji, ali i žrtvama kaznenih djela općenito.

Zaključak svih prisutnih bio je da, s obzirom na složenost problematike nasilja u obitelji, treba dodatno raditi na umrežavanju i unapređenju međusektorske suradnje.