Sudjelovali smo na edukaciji Standardi kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja

Datum objave: 20. 2. 2019.

Predstavnica naše udruge sudjelovala je danas na edukaciji o standardima kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja te sastanku Mreže koordinatora volontera Karlovačke županije koje su organizirali Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka u suradnji s Carpe Diem udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

Standardi kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja su namijenjeni svim organizatorima volontiranja koji žele razvijati volonterske programe temeljene na kvaliteti koje mogu dokazati. Glavni cilj Standarda kvalitete je osigurati kvalitetu volonterskog programa u cilju unaprjeđenja volontiranja. Radi se o alatu organizacijskog razvoja, u području rada s volonterima, kojega je izradio Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) čiji je SMART jedan od osnivača.

Mreža koordinatora volontera zamišljena je kao mjesto susreta koordinatora i koordinatorica volontera/ki iz raznih organizacija, s ciljem pružanja međusobne podrške i razmjene iskustva, izazova i dobre prakse. Mreža koordinatora volontera više od 10 godina postoji u Primorsko – goranskoj županiji, a osnovala ju je Udruga SMART, Volonterski centar Rijeka, čije su nam predstavnice podijelile svoje iskustvo. Sastanak je poslužio za formiranje Mreže te za zajedničko promišljanje o temama, dinamici sastajanja i načinu rada buduće Mreže.

Ova edukacija dio je projekta Poriv – Podrška razvoju infrastrukture volonterstva koji je  usmjeren ka rješavanju problema nedostatne razvijenosti kapaciteta ključnih dionika u razvoju i promociji volonterstva – organizatora volontiranja i volonterskih centara.

O gore navedenom učili smo kroz prezentacije predavačica te grupni rad samih polaznika/polaznica. Kao i obično kad SMART drži edukacije, bilo je korisno, zanimljivo i zabavno. 🙂

Više o ovim temama, ali i drugim edukacijama i aktivnostima Udruge SMART te Volonterskog centra Rijeka kojeg vodi udruga SMART pogledajte na sljedećim linkovima:

https://web.facebook.com/smartrijeka/

https://web.facebook.com/search/top/?q=volonterski%20centar%20udruge%20smart&epa=SEARCH_BOX