Sudjelovali smo na partnerskom i intervizijskom sastanku programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”

Datum objave: 04. 10. 2019.

Predstavnice ŽGK „Korak“ (voditeljica Programa/pravnica i psihologinja), sudjelovale su 2. i 3. listopada 2019. godine u Zagrebu na posljednjem partnerskom i intervizijskom sastanku druge godine provedbe programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Prvi dan održan je partnerski sastanak na teme pripreme za godišnji izvještaj te planiranje aktivnosti treće godine provedbe Programa.

Drugi dan je održana intervizija tijekom koje smo razmijenili iskustva vezana uz osnivanje skloništa za žene i djecu žrtve nasilja obitelji kao i pravna i psihološka savjetovanja kroz Program te, u razgovoru s odvjetnikom Kristijanom Pelcem, imali priliku postaviti konkretna pitanja vezana uz slučajeve s kojima se susrećemo te dobiti na njih odgovore od njega kao iskusnog praktičara.

Kao i uvijek, dodana vrijednost intervizije bilo je i neizostavno druženje u slobodno vrijeme koje se najčešće koristilo za dodatnu razmjenu iskustava predstavnika/ca Mreže partnerskih organizacija.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Nositeljica je  Ženska soba – Centar za seksualna prava, a provodi ga  10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje; Ženska grupa Karlovac „Korak“; SOS Virovitica; Informativno pravni centar – IPC, Slavonski Brod; Centar za građanske inicijative, Poreč; Delfin, Pakrac; DEŠA, Dubrovnik; Udruga HERA, Križevci; Udruga ZvoniMir, Knin.