Sudjelovali smo na trodnevnoj edukaciji  “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za sudjelovanje u procesu javnih politika i zagovaranja”

Datum objave: 07. 10. 2021.
Od 04. do 06. listopada  2021. sudjelovali smo na trodnevnoj edukaciji  “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za sudjelovanje u procesu javnih politika i zagovaranja” namijenjenoj predstavnicima/ama organizacija članica Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. O temi razvoja javnih politika i zagovaranja prvi su dan govorili/e pradstavnici/e Centra za mirovne studije, Kuće ljudskih prava i Zaklade Solidarna, a drugi dan predstavnici/e The European Union Agency for Fundamental Rights te Victim Support Europe. Treći dan bio je namijenjen radu na razvoju strateškog dokumenta “Strateški pravci djelovanja Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela 2022. – 2023.”.
Ispred ŽGK “Korak” sudjelovale su Sandra Turkanović, voditeljica aktivnosti programa “Mreža podrške” te Ivana Rapo, savjetnica u provedbi programa “Mreža podrške” za Ličko-senjsku županiju.
Edukacija je dio projekta “Organizacije civilnoga društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Hrvatskim pravnim centrom i partnerskom organizacijom s Islanda, Samtok um kvennaathvarf (The Women’s Shelter). Projekt je podržan od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.