TV SPOT PROGRAMA „MREŽA PODRŠKE I SURADNJE ZA ŽRTVE I SVJEDOKE KAZNENIH DJELA“

Datum objave: 06. 7. 2021.

U okviru programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ (u nastavku Mreže) izrađen je TV spot čiji je cilj predstaviti rad Mreže, organizacije koje čine Mrežu te besplatne usluge koje se pružaju žrtvama i svjedocima/kinjama svih  kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji u okviru rada Mreže.

TV spot sadrži informacije o pravima, dostupnosti usluga te kontakt podatke Ženske sobe i 10 partnerskih organizacija, među kojima je i ŽGK “Korak”, koje pružaju besplatnu pomoć i podršku na području onih 13 županija u Hrvatskoj u kojima ne postoje Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri županijskim sudovima.

TV spot moguće je pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/OtNvJmd3J50

Ako ste žrtva ili svjedok/svjedokinja kaznenog djela,

ne morate sami prolaziti kroz cjelokupni postupak.

Mi smo ovdje za Vas!

Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, a provode ga Ženska soba – Centar za seksualna prava kao koordinatorica te:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac „Korak“; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (S.O.S. telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije); Udruga ZvoniMir.

ŽGK “Korak” možete se obratiti ukoliko dolazite s područja Karlovačke ili Ličko-senjske županije.

Važno je napomenuti i da su sve usluge u okviru rada Mreže za korisnike i korisnice u potpunosti besplatne!

Ovaj TV spot izrađen je uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Sadržaj ovog TV spota isključiva je odgovornost Ženske sobe – Centra za seksualna prava i ni na koji način ne može se smatrati da odražava gledište Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.