U Karlovcu održana info radionica programa Ekonomsko osnaživanje žena Ženske grupe Karlovac „KORAK“

Datum objave: 12. 4. 2017.

ŽGK „KORAK“ od ove godine, uvela je kao trajnu uslugu, provedbu programa Ekonomsko osnaživanje žena. Vezano uz navedeni Program, danas smo, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Karlovac, održali info radionicu na kojoj smo upoznali nezaposlene žene sa konceptom i temama Programa te koristima koje mogu dobiti sudjelovanjem na radionicama Programa.

Program se sastoji od grupnih radionica i individualne podrške nezaposlenim ženama kroz rad Klubova za zapošljavanje. Kroz naše prijašnje projekte razvili smo program rada Klubova za zapošljavanje tako da već imamo bogato iskustvo u njegovu provođenju. No, bitna je razlika, što smo ranije program provodili samo za vrijeme trajanja projekata, a sada ćemo ovu uslugu pružati na trajnoj bazi, zahvaljujući dobivenim sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz  programsko područje „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga“.

Program se temelji na dva pristupa:  “job coaching” (savjetodavna podrška za zapošljavanje)  i “life coaching” (sveobuhvatna pomoć i podrška ženama u pogledu njihove osnaženosti, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja, poticanja na ostvarivanje ciljeva) te će trenerica za zapošljavanje (educirana zaposlenica ŽGK „KORAK“) koristiti oba pristupa prilikom pomaganja ženama da se zaposle, ali i zadrže posao. Cilj Programa je podići razinu zapošljivosti nezaposlenih žena kako bi postale što konkurentnije na tržištu rada, ali ih i opećnito osnažiti te podići njihovo samopouzdanje i samopoštovanje.

Koristimo priliku zahvaliti se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Karlovac na suradnji kao i svim ženama koje su se odazvale pozivu za sudjelovanjem na info radionici.

Prva radionica Programa započinje u srijedu, 19. travnja 2017. u 9:00 sati u prostoru ŽGK „KORAK“ (Ulica Vladka Mačeka 6/II). Trajanje radionice je 2 sata i za polaznice je besplatna.

Pozivamo sve žene zainteresirane za sudjelovanje u navedenom Programu, da nam se jave na broj telefona ŽGK „KORAK“ 047/ 600 392 ili na mail: info.korak@gmail.com.