U sklopu kampanje “KORAK ka nenasilnom društvu” razgovarale smo o rodno uvjetovanom nasilju i rodnoj ravnopravnosti

Datum objave: 30. 6. 2022.

https://karlovacki.hr/kad-uspiju-izaci-iz-paklenog-kruga-nasilja-u-obitelji-zrtvama-je-potrebna-sveobuhvatna-potpora-zajednice-drustvo-treba-senzibilizirati/?fbclid=IwAR1qpYmJq54ejonTJBR6N_pIYiwUJEHNtS-z0PEvrE4z51atk3B4jKAVCPg

Na poveznici pročitajte članak koji smo pripremile u suradnji s novinarkom Ivanom Ivandić iz Karlovačkog tjednika. Ivana nam je omogućila prostor u kojemu smo izrazile svoje stavove i mišljenje o aktualnim temama- rodno uvjetovanom nasilju i rodnoj ravnopravnosti.
Već vrapci na grani znaju da smo daleko od potpune rodne ravnopravnosti, a i indeks rodne ravnopravnosti Europskog instituta za ravnopravnost spolova kaže da će ovom brzinom trebati još najmanje 60 godina. No, ipak se kreće!
___________________________________________________________________________
Članak je dio kampanje „KORAK ka nenasilnom društvu“ u okviru projekta ”KORAK u život bez nasilja”.
01.07.2021.g. Ženska grupa Karlovac “Korak” potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni trajni poziv “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije”, u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za projekt “KORAK u život bez nasilja”. Ukupna vrijednost projekta je 3.712.800,00 kn te se u potpunosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt završava 01.07.2023. godine.
Projekt “KORAK u život bez nasilja” pridonosi procesu deinstitucionalizacije i socijalnoj uključenosti razvojem izvaninstitucijske podrške za žrtve nasilja u obitelji. Projekt razvija izvaninstitucijsku uslugu organiziranog stanovanja, unaprjeđuje uslugu psihosocijalne podrške, jača kapacitete stručnjaka za pružanje usluga te podiže svijest javnosti o procesu deinstitucionalizacije i pravima žrtava nasilja na život u zajednici.