U sklopu projekta “Snažni u krizi” održana izobrazba za neposredni rad s osobama pogođenim kriznim situacijama

Datum objave: 16. 3. 2023.

Djelatnice ŽGK “Korak” zajedno s predstavnicom partnerske organizacije, SOS Virovitica, sudjelovale na izobrazbi za neposredan rad s osobama pogođenim kriznom situacijom, a u sklopu izobrazbe za neposredan rad sa krajnjim korisnicima. Izobrazba za neposredan rad sa krajnjim korisnicima se provodi u okviru projekta “Snažni u krizi” UP.04.2.1.11.0242.

Edukacija je trajala ukupno 16 sati i bila je podijeljena u 4 susreta, a održala se online putem zoom platforme u razdoblju od 13.03. do 16.03.2023. g. U radu su korištene metode interaktivnog predavanja, vođene rasprave, grupnog rada i individualnog rada.

Kroz izobrazbu i profesionalnu podršku stručnjaci su educirani za rad sa osobama pogođenim kriznim situacijama te su imali mogućnost steći nova znanja o kriznim događajima velikih razmjera, katastrofama, psihosocijalnoj podršci i drugim oblicima podrške kroz učenje konkretnih oblika i tehnika za rad interaktivnim predavanjima sa usmjerenjem na specifičnosti u radu s osobama pogođenim kriznim situacijama.

Ostvareni su ciljevi izobrazbe u kojoj su stručnjaci naučili definiranje i vrste kriznih događaja, osvježili postojeća znanja o traumi i stresu, upoznali se sa pružanjem psihosocijalne podrške i psihološke prve pomoći na osobnom iskustvu tj. igranjem uloga te upoznavanjem s konkretnim tehnikama za rad u obliku savjetovanja i usvojili nova znanja za specifični rad u kriznim događajima velikih razmjera za osobe pogođene kriznom situacijom.

 

Ženska grupa Karlovac “Korak”, u partnerstvu s SOS Virovitica, provodi projekt „Snažni u krizi“ UP.04.2.1.11.0242, Europski socijalni fond, operativni program 2014.-2020.

Radi se o projektu za čiju provedbu su u periodu od 18 mjeseci osigurana bespovratna sredstva u vrijednosti 64.566.33 eura, od čega je 85% 54.881,38 eura osigurano iz Europskog socijalnog fonda i 15% (9.684,95 eura) iz Državnog proračuna RH. Provedba projekta je započela 23. lipnja, a završava s 23.prosincem 2023. godine. Projekt se provodi u skladu s Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji, a temelji se na Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obitelji, promičući rodnu ravnopravnost, te u skladu s Konvencijom o pravima djeteta.

“Snažni u krizi” projekt je koncentriran na jačanje i unaprjeđenje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva s područja Karlovačke i Virovitičko-podravske županije te doprinosi poboljšanju njihove učinkovitosti u radu u kriznim situacijama.

Više informacija o projektu “Snažni u krizi” možete zatražiti putem maila: savjetovaliste.korak@gmail.com (kontakt osoba: Ivana Rapo).

Više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.