U SKLOPU PROJEKTA “SNAŽNI U KRIZI” ZAVRŠENA TIMSKA SUPERVIZIJA ZA DJELATNICE ŽGK “KORAK”

Datum objave: 28. 6. 2023.

Djelatnice Ženske grupe Karlovac “Korak” su sudjelovale na timskoj superviziji koja je održana on line, putem platforme ZOOM. Timska supervizija se sastojala od sedam dvosatnih susreta u razdoblju od prosinca 2022. do lipnja 2023. Susrete timske supervizije je vodila supervizorica Zrinka Rička-Žauhar, dipl. psiholog – profesor. Supervizijskim susretima koji su trajali ukupno 14 sati pristupilo je sedam stručnjakinja zaposlenih u ŽGK „Korak“.

Timska supervizija stručnjacima/kinjama je oblik pružanja podrške profesionalcima kroz dijalog o izazovima na koje u poslu nailaze, podrške u reflektiranju i procesu u vezi aktualnih profesionalnih izazova i izazova u savjetovanju. Timska supervizija omogućava rad na kreativnim rješenjima i proširivanju osobnih resursa potrebnih ta rad s žrtvama obiteljskog nasilja, djecom i ženama. Timska supervizija doprinosi većoj kvaliteti stručnog rada i neprekidnom učenju i prilagođavanju navedenim posla.

Supervizijski susreti su se sastojali od dijaloga sudionika kroz usmjeravanje supervizorice, a bili su usmjereni na podršku u procesu profesionalnih pitanja i pitanja koji se javljaju u organizacijskom procesu u svrhu doprinosa funkcionalnijem djelovanju zaposlenika.

 

Ženska grupa Karlovac “Korak”, u partnerstvu s SOS Virovitica, provodi projekt „Snažni u krizi“ UP.04.2.1.11.0242, Europski socijalni fond, operativni program 2014.-2020.

Radi se o projektu za čiju provedbu su u periodu od 18 mjeseci osigurana bespovratna sredstva u vrijednosti 64.566.33 eura, od čega je 85% 54.881,38 eura osigurano iz Europskog socijalnog fonda i 15% (9.684,95 eura) iz Državnog proračuna RH. Provedba projekta je započela 23. lipnja, a završava s 23.prosincem 2023. godine. Projekt se provodi u skladu s Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji, a temelji se na Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obitelji, promičući rodnu ravnopravnost, te u skladu s Konvencijom o pravima djeteta.

“Snažni u krizi” projekt je koncentriran na jačanje i unaprjeđenje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva s područja Karlovačke i Virovitičko-podravske županije te doprinosi poboljšanju njihove učinkovitosti u radu u kriznim situacijama.

Više informacija o projektu “Snažni u krizi” možete zatražiti putem maila: savjetovaliste.korak@gmail.com (kontakt osoba: Ivana Rapo).

Više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr