UMREŽAVANJE KROZ EDUKACIJU DIONIKA KOJI SE BAVE NASILJEM U OBITELJI I MALOLJETNIČKOM DELINKVENCIJOM

Datum objave: 13. 5. 2022.

Ovaj tjedan je u sklopu programa „Mijenjam sebe – mijenjam društvo“ održana edukacija namijenjena umrežavanju ŽGK „Korak“ s ostalim institucijama i organizacijama koje djeluju u području nasilja u obitelji i maloljetničke delinkvencije. Edukacija je održana 13.5.2022. u trajanju od četiri sata te je obuhvatila širok raspon sudionika. Uz predstavnice ŽGK “Korak” sudjelovali/e su i predstavnici/e škola, policije, Općinskog suda u Karlovcu, Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu te Centara za socijalnu skrb i Obiteljskog centra u Karlovačkoj županiji.

Edukaciju je održala Udruga UZOR., a proveli su ju psihologinja Maša Komadina te socijalni pedagog i psihoterapeut Nenad Karabaić.

Sudionici su imali priliku razmjenjivati znanja i iskustva, komentirati uloge i procedure svakog dionika, mapirati odgovornosti i resurse vlastite organizacije, kao i razmišljati o međusektorskoj suradnji u budućnosti. Svi stručni suradnici dobili su informaciju kako će ŽGK „Korak“ nastaviti pružati novu uslugu psihosocijalnog tretmana za maloljetne počinitelje kaznenih djela te se zajedno složili kako postoji potreba za ovom vrstom usluge na razini Karlovačke županije.

Program „Mijenjam sebe – mijenjam društvo“  financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 170.000,00 kuna godišnje.