UVODNA PREDAVANJA PO ŠKOLAMA -PROJEKT „TOLERANCIJA NA FULL JER NASILJE NIJE COOL!“

Datum objave: 01. 12. 2017.

Ženska grupa Karlovac „Korak“ provodi projekt, uz projektne partnere Karlovačku županiju i LAG Vallis Colapis, pod nazivom „Tolerancija na full jer nasilje nije cool!“ u periodu od 15. listopada 2017. do 14. kolovoza 2018. u svim srednjim školama Karlovačke županije. U projekt su uključeni učenici drugih i trećih razreda srednjih škola. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt se provodi s ciljem edukacije o vrstama, uzrocima i posljedicama nasilnog ponašanja među vršnjačkim skupinama te stavljanjem naglaska na njegovu prevenciju.

Prva aktivnost koja uključuje ciljnu skupinu je održavanje 12 informativno edukacijskih predavanja u svim srednjim školama Karlovačke županije, odnosno po jedno edukativno predavanje u svakoj školi. Svrha predavanja je motivirati učenike za uključivanje u Trening za trenere, kao sljedeću aktivnost, kroz detaljno upoznavanje učenika s aktivnostima koje će Trening za trenere obuhvaćati, s naglaskom na njihovoj ulozi u njemu, kako tijekom njegova trajanja tako i po njegovu završetku, s obzirom da će upravo oni provoditi kasnije edukacije za svoje vršnjake. Nakon provedbe svih uvodnih predavanja, formirat će se skupina od 24 učenika koji će zatim sudjelovati u Treningu za trenere.

U prošlom i ovom tjednu, uvodna predavanja održana su u sljedećim školama: Medicinska škola Karlovac, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Prirodoslovna škola Karlovac, Tehnička škola Karlovac, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Gimnazija Bernardina Frankopana Ogulin, Gimnazija Karlovac te Srednjoj školi Duga Resa.

Kroz sljedeća dva tjedna uvodna predavanja održat će se i u ostalim školama Karlovačke županije, a kako je bilo na predavanjima, pogledajte slike u prilogu.