Završen ciklus radionica Programa ekonomsko osnaživanje žena u Dugoj Resi

Datum objave: 30. 11. 2017.

Danas smo završili ciklus  edukacije Programa ŽGK „Korak“ ekonomsko osnaživanje žena u Dugoj Resi. Cilj Programa je podići razinu zapošljivosti nezaposlenih žena kako bi postale što konkurentnije na tržištu rada, ali ih i općenito osnažiti te podići njihovo samopouzdanje i samopoštovanje kroz korištenje dva pristupa: “job coaching-a” (savjetodavna podrška za zapošljavanje)  i “life coaching-a” (sveobuhvatna pomoć i podrška ženama u pogledu njihove osnaženosti, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja, poticanja na ostvarivanje ciljeva).

Kroz protekla tri tjedna, unutar grupnih radionica te individualnog savjetovanja, polaznice su usvojile nova znanja i vještine. Osvijestile su vlastite postojeće vještine, kompetencije i znanja, podigle svoju razinu samopouzdanja i motivacije, naučile kako kvalitetno napisati životopis i molbu za posao te kako se predstaviti poslodavcu na razgovoru za posao.

Program ekonomsko osnaživanje žena, kao trajnu uslugu, provodimo zahvaljujući dobivenim sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz programsko područje „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga“.

Koristimo priliku zahvaliti se djelatnicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ispostava Duga Resa na suradnji i pomoći te ustupljenom prostoru za održavanje

radionica, a posebno svim našim polaznicama koje su iskoristile priliku besplatne edukacije te aktivno sudjelovale u ovom Programu. Vjerujemo da će im stečena znanja pomoći u pronalaženju posla te im želimo puno sreće i uspjeha u tome.