Završen prvi ciklus edukacije Programa ekonomsko osnaživanje žena

Datum objave: 08. 5. 2017.

Prošli tjedan završen je prvi ciklus edukacije Programa ŽGK „Korak“ ekonomsko osnaživanje žena. Cilj Programa je podići razinu zapošljivosti nezaposlenih žena kako bi postale što konkurentnije na tržištu rada, ali ih i općenito osnažiti te podići njihovo samopouzdanje i samopoštovanje kroz korištenje dva pristupa: “job coaching-a” (savjetodavna podrška za zapošljavanje)  i “life coaching-a” (sveobuhvatna pomoć i podrška ženama u pogledu njihove osnaženosti, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja, poticanja na ostvarivanje ciljeva).

Kroz protekla tri tjedna, unutar grupnih radionica te individualnog savjetovanja, polaznice su usvojile nova znanja i vještine. Osvijestile su vlastite postojeće vještine, kompetencije i znanja, podigle svoju razinu samopouzdanja i motivacije, naučile kako kvalitetno napisati životopis i molbu za posao te kako se predstaviti poslodavcu na razgovoru za posao.

Program ekonomsko osnaživanje žena, kao trajnu uslugu, provodimo zahvaljujući dobivenim sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz programsko područje „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga“.

Koristimo priliku zahvaliti se svim našim polaznicama koje su iskoristile priliku besplatne edukacije te vrlo aktivno sudjelovale u ovom Programu. Vjerujemo da će im stečena znanja pomoći u pronalaženju posla te im želimo puno sreće i uspjeha u tome.

Za kraj, donosimo par njihovih komentara o dobrobitima pohađane edukacije te o tome što one smatraju o tome kako će im stečeno znanje koristiti u daljnjoj potrazi za poslom:

„ Dobila sam zainteresiranost za pronalaženje posla, volju za učenjem i

znanje kako se predstaviti poslodavcu.“

„Bolje razumijem proces zapošljavanja i mogu prenijeti informacije

ostalim članovima obitelji ili prijateljima u sličnoj životnoj situaciji.“

 

„ Dobila sam nove informacije i dodatno samopouzdanje.“