ZAVŠRNA KONFERENCIJA TROGODIŠNJEG PROGRAMA “Mijenjam sebe- mijenjam društvo”

Datum objave: 31. 5. 2023.

ŽGK “Korak” je zajedno s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Karlovac održao završnu konferenciju Programa “Mijenjam sebe – mijenjam društvo” koji traje od 1.6.2020. do 31.5.2023. godine. Programom su se provodila psihosocijalna savjetovanja počinitelja nasilja u obitelji; pružala se podrška ženama i djeci po izlasku iz Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji te se unaprjeđivala međuresorna suradnja. Također, od lipnja 2021. godine uvedena je i nova usluga psihosocijalnog tretmana maloljetnih počinitelja kaznenih djela.

 

Kroz sve 3 godine predvidjeli smo uključivanje 5 do 10 korisnika u psihosocijalno savjetovanje počinitelja nasilja u obitelji, a u sve 3 godine upućeno nam je 20 korisnika. Nadalje, kroz 3 godine provedbe predvidjeli smo praćenje 20 do 30 žena žrtava nasilja u obitelji i isto toliko djece te smo ovom uslugom obuhvatili 27 žena i 26 djece. Također, kroz program planirali smo uključiti 10 do 12 maloljetnih počinitelja kaznenih djela te smo u psihosocijalni tretman uključili 12 maloljetnika. Slijedom navedenog, ŽGK “Korak” ispunila je sve pokazatelje i uspješno završila Program.

 

„Mijenjam sebe – mijenjam društvo“ financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 170.000,00 kuna godišnje, odnosno sadašnjih 22 562,88 eura, što je u tri godine ukupno 67 688,63 eura. Na konferenciji su sudjelovale Helena Vrbetić koordinatorica Programa iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Karlovac te Mirjana Duduković, voditeljica Programa i Veronika Lesić, voditeljica psihosocijalnog savjetovanja i tretmana na Programu iz ŽGK “Korak”.