Ženska grupa Karlovac „Korak“ daje podršku međunarodnoj kampanji #16daysofactivism koja počinje danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i poziva vas da sudjelujete u foto natječaju na našoj službenoj facebook stranici

Datum objave: 25. 11. 2020.

Glavna poruka obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11) je važnost prepoznavanja i prijavljivanja nasilja kao krajnje neprihvatljivog oblika društvenog ponašanja kojim se krše temeljna ljudska prava i slobode.  Obilježavanjem ovog dana radimo na podizanju svijesti svih građana o razumijevanju rodno uvjetovanog nasilja. Rodno uvjetovano nasilje prisutno je u svim sferama života, obiteljskoj, poslovnoj i u javnom životu. Važno je zaustaviti ignoriranje i umanjivanje nasilja nad ženama, a posebice tretiranje nasilja kao privatnog problema žena žrtava nasilja.

To trebamo mijenjati. Kao društvo možemo i moramo utjecati na promjene.

16 dana aktivizma počinje upravo 25.11. i završava 10.12. na Međunarodni dan ljudskih prava. Cilj ove kampanje je prepoznavanje, prevencija i eliminacija nasilja nad ženama. U ovom razdoblju aktivizma podržite našu inicijativu u osvještavanju ovog društvenog problema, kao i akcije i inicijative drugih organizacija. Pratite naš rad na društvenim mrežama, pratite i informirajte se kroz stručna štiva, prisustvujte na webinarima i širite stečena znanja. Ponudite pomoć onima koje trebaju, ponudite informaciju. Ovo nije vrijeme da se okrećemo jedni od drugih. Imamo odgovornost i obavezu, kao pojedinci i kao zajednica, prema ženama koje proživljavaju i koje su preživjele nasilje. Neka njihova snaga i hrabrost bude pokretač društvene promjene.

Tema foto natječaja

Ženska grupa Karlovac„Korak“  povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama poziva vas na sudjelovanje u foto natječaju pod nazivom Sloboda življenja.

Ideja natječaja je da steknemo uvid  i spoznamo što sloboda življenja individualno predstavlja za svakoga od nas kao i da kroz fotografije drugih obogatimo i svoj doživljaj tog koncepta te istovremeno uvidimo koliko je sloboda življenja za svakoga od nas nijansu drugačija i koliko je sloboda življenja velika paleta različitosti. Slika govori više od 1000 riječi. Pokažite nam kroz svoje oči što sloboda življenja sve jest i što sve može biti.

U natječaju mogu sudjelovati svi, od amatera do profesionalaca svih dobnih skupina.

Pravila natječaja

Fotografije se objavljuju u razdoblju od 25.11. do 10.12.2020. zaključno u 12:00 h, u komentaru objave o foto natječaju na facebook stranici Ženska grupa Karlovac Korak- Odjel za razvoj i projekte.

  1. Svaki autor ima pravo objaviti do 2 fotografije pojedinačno (u 2 komentara).
  2. Fotografije moraju biti original i vlasništvo autora.
  3. Fotografije mogu biti u boji ili crno- bijele.
  4. Fotografije ne smiju sadržavati neprimjereni sadržaj kojim bi se ugrozila nečija privatnost, pravo na zaštitu podataka ili drugo ljudsko pravo. Ženska grupa Karlovac „Korak“ zadržava pravo da izbriše/ukloni svaki takav sadržaj.
  5. Objavom fotografije/a autor daje suglasnost za njeno/njihovo daljnje korištenje u svrhu promocije rada udruge i aktivnosti senzibilizacije društva.

Nagrade

  1. nagrada (glavna nagrada): obiteljska ulaznica za Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac (staviti link) i Korakov poklon iznenađenja (1dobitnik/ica)
  2. nagrada: Korakov poklon iznenađenja (1dobitnik/ica)

U četvrtak,10.12.2020. iza 12h, objavljene fotografije biti će učitane u random.org te će na taj način, nasumce, biti odabran/a jedan/na (1) dobitnik/ica glavne nagrade.

Tim ŽGK „Korak“ napravit će odabir druge fotografije temeljem tzv. wow faktora (1) te autora/icu nagraditi Korakovim poklonom iznenađenja.

Nabrusite svoje objektive i mobitele! Sretno svima!