ŽGK „Korak“ potpisala ugovor za novi projekt Nova znanja za jednake mogućnosti

Datum objave: 24. 9. 2018.

Ženska grupa Karlovac „Korak“ potpisala je 6.9.2018.g. ugovor za trajni otvoreni poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina za provedbu projekta pod nazivom Nova znanja za jednake vještine.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.463.255,00 kn i 100 %-tnom iznosu je financiran iz bespovratnih sredstava Europske unije.

Nositelj projekta je Ženska grupa Karlovac „Korak“ i provodi ga  u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Centrom za socijalnu skrb Sisak, a na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Ciljnu skupinu projekta čine 64 nezaposlene osobe: žrtve obiteljskog nasilja i/ili korisnici/e zajamčene minimalne naknade i/ili dugotrajno nezaposlene osobe te 18 stručnjaka/inja iz ŽGK „Korak“, partnera CZSS Karlovac te CZSS Sisak.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i zapošljavanju marginaliziranih skupina na području Karlovačke i Sisačko- moslavačke županije.  Kroz prvi specifični cilj ciljna će skupina steći formalne kvalifikacije i stručna znanja za zanimanja tražena na tržištu rada, a kao preduvjet za uspješno zapošljavanje. Kroz drugi specifični cilj ciljna će se skupina osnažiti za aktivno traženje zaposlenja te će razviti meke i prenosive vještine potrebne za učinkovit pronalazak i zadržavanje radnog mjesta kroz individualni rad i radionice te uslugu mentorstva.  Trećim specifičnim ciljem ojačat će se kapaciteti stručnjaka za pružanje djelotvornih i unaprijeđenih usluga za povećanje socijalne uključenosti i zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih osoba, žrtava obiteljskog nasilja i korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Projekt će trajati 24 mjeseca, odnosno do 6.9.2020. godine. Za više informacija o projektu kontaktirajte nas na broj telefona 600 -392, kontakt osoba Monika Vlašić Dropulja.