ŽGK “KORAK” predstavila svoj projekt kao primjer dobre prakse na konferenciji “Usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života-Kako unaprijediti ravnopravnost žena i muškaraca u današnjem svijetu rada u europskim društvima”

Datum objave: 09. 2. 2018.

Predstavnica ŽGK “Korak” je 07.02..2018. u Kući Europe u Zagrebu, sudjelovala na Konferenciji koju je organizirao CESI na temu “Usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života-Kako unaprijediti ravnopravnost žena i muškaraca u današnjem svijetu rada u europskim društvima”. Predstavili smo primjer dobre prakse-projekt “Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb-nove usluge skrbi za djecu tražitelja zaposlenja”. U sklopu “JUMP” projekta: Žongliranje između majčinstva i profesije”: komparativna analiza stanja u Španjolskoj, Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj”, naš je projekt izabran kao najuspješniji u kategoriji pružanja novih socijalnih usluga u Hrvatskoj.

Projekt „Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb-nove usluge skrbi za djecu tražitelja zaposlenja“ se provodio od 6. mjeseca 2013. do 12. mjeseca 2014. godine. Partneri u projektu su nam bili Grad Karlovac, HZZ PU Karlovac i Dječji vrtić Karlovac. Cilj projekta je bio povećanje mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih roditelja razvojem nove socijalne usluge. Za 66 nezaposlenih žena iz Karlovačke županije je organiziran i proveden program osposobljavanja kroz intenzivni grupni i individualni rad, a za to vrijeme su njihovo 74 djece bilo smješteno u privremeni vrtić pod nadzorom dvije odgajateljice, zaposlene za potrebe provođenja projekta. Program ekonomskog osnaživanja im je pomogao da realno sagledaju stanje na tržištu rada i dalo znanja i vještine potrebne za uključenje na isto. 23 korisnice su pronašle zaposlenje stoga su njihova djeca stekla pravo na uslugu Vrtića.